Byggprojekt i Stockholm

kontrollansvarig-stockholm

Stockholms Stads projekt

En växande stad kräver en långsiktig plan. Sveriges kontrollansvariga har ett flertal referenser på projekt som kontrollansvarig i Stockholm. I många fall har vi även bistått med bygglovsritningar, konstruktionsritningar och energiberäkningar och hjälpt till med kontakter inom kommunen för bygglov. 

I Stockholms kommun pågår stora stadsutvecklingsområden där det planeras utveckling av bland annat bostäder, servicelokaler och kommunaltrafik. Här pågår innovativa och hållbara projekt som kännetecknas av långsiktiga och miljövänliga byggnader, smarta trafik kommunikationer och klimatanpassade lösningar för framtiden. 

Läs mer om de projekt där vi bistått med kontrollansvarig i Stockholm under fliken Våra Projekt.

 

I Östermalm och Hässelby planeras det bland annat upprustning av torgen med målet att göra områdena till trygga och levande samlingsplatser för både stockholmare och besökare som vill njuta av en vacker och naturskön stadsmiljö. 

Norrmalmstorg består av en av Stockholms äldsta stadsdelar men innehar samtidigt en hel del nyare bebyggelse. Här finns möjlighet att i framtiden bygga ut Hagastaden och koppla samman Norrmalm med Kungsholmen, där även Odenplan får en ökad betydelse som samlingspunkt för området.

I centrala Bromma planeras just nu ett stort utvecklingsprojekt som godkändes av Stadsbyggnadsnämnden i augusti 2017. Närheten till centrala Stockholm och bra kommunikationer till närliggande områden gör Bromma till en eftertraktad region både för bostäder och verksamheter. I stadsdelarna kring centrala Bromma, Riksby och Åkeshov planeras en utbyggnad av 3000-4000 nya bostäder samt skolor, sporthallar och förbättrade park- och grönområden.

Runt om i Stockholms kommun planeras det även att byggas över 140 000 nya bostäder mellan 2010-2030. I områden såsom Årstafältet, Hagsätra, Johanneshov och Prästgårdsparken planeras det att byggas både bostadsrätter och hyreshus med närhet till nybyggda förskolor, kyrkor och aktivitetslokaler som planeras att förse de växande regionerna. 

I Södermalm pågår ett spännande projekt med över 1200 nya bostäder som planeras vara färdigställda 2025. Under sommaren 2018 började även byggandet vid Årstafältet med 1000 nya bostäder, tre förskolor och en stor aktivitetspark som erbjuder möjlighet till både lek och idrottsaktiviteter året om.

I en växande stad som Stockholm pågår det många innovativa och spännande byggnadsprojekt i nästan varje stadsdelsområde. I takt med att Stockholm växer behöver staden fortsätta utvecklas och förändras för att fungera som Sveriges ekonomiska, politiska, och kulturella huvudstad.

Vill du lära dig mer om hur en kontrollansvarig i Stockholm kan hjälpa dig med ditt projekt är du välkommen att kontakta oss på kontoret och vi berättar gärna mer hur vi kan hjälpa dig med ditt nya projekt.

Hjälpte denna artikeln dig?
2 av 2 tycker att artikeln är hjälpsam.