Vad kvalitetsansvariga ansvarar för i ett bygglovsärende?

kvalitetsansvarig

Inledning

En kvalitetsansvarig är en viktig del av alla byggprojekt. De är ansvariga för att se till att alla aspekter av projektet uppfyller de nödvändiga standarderna och lagkraven. I ett bygglovsärende är kvalitetsansvarig ansvarig för att se till att byggaren uppfyller alla lagkrav. De samarbetar med byggherren för att se till att allt görs enligt planerna, och de samarbetar också med stadens tjänstemän för att se till att alla tillstånd är i ordning. Utan en kvalitetsansvarig kan det vara svårt att se till att ett byggprojekt går smidigt.

Kvalitetsansvarig eller kontrollansvarig PBL?

Det är viktigt att börja med att förklara att kvalitetsansvarig är en benämning som användes före 2011, innan nya Plan- och bygglagen. Vi kommer att använda dagens regler och blanda benämningen kvalitetsansvarig samt kontrollansvarig eftersom många personer och byggföretag fortfarande använder benämningen kvalitetsansvarig. Vi har en enkel steg för steg guide om hur ett projekt går till

Behöver du en profesionell och erfaren Kontrollansvarig för ditt projekt som hjälper dig hela vägen?

Vi har slutfört hundratals liknande projekt och ser till att du snabbt får snabbt beslut från kommunen. Vi stöttar dig under hela byggprojektet. Du betalar ett fastpris och därför blir det inga oväntade kostnader för dig!

kvalitetsansvarig

Vad tjänar Kvalitetsansvarig i lön?

Genomsnittslönen för en kvalitetsansvarig är 650 000 SEK per år. Detta förutsätter att man driver ett eget företag, håller nere kostnader och har relativt många pågående projekt som kontrollansvarig.

En enkel beräkning skulle kunna vara,

Lön: 650 000 kr

Arbetsgivaravgifter: ca. 32 %, 208 000 kr

Övriga kostnader så som bil, drivmedel, försäkringar, utbildning: 150 000 kr

Totala kostnader: 1 008 000 kr.

Så totala kostnaderna är ungefär en miljon kronor för att få ut en medellön som kvalitetsansvarig. Detta innebär att personen måste ha minst 40 stycken projekt varje år där de tar betalt 25 000 kr exkl. moms för projektet.

Vad har kvalitetsansvarig för arbetsuppgifter?

Kvalitetsansvarig har arbetsuppgifter precis som en kontrollansvarig och det innebär bland annat närvara vid tekniskt samråd, bistå med riskbedömning och kontrollplan. Vill du läsa om alla delar som den kontrollansvarige har som arbetsuppgifter?

Vad heter kvalitetsansvarig på engelska?

Kvalitetsansvarig på engelska är “quality manager”, vilket kan vara lite missvisande och istället betyda något som en person som är ansvarig för produktionskvalité.

Kontrollansvarig och kvalitetsansvarig är en bättre översättning med Inspection Manager. Du hittar fler byggtermer på engelska och arabiska som Skanska har tagit fram.

Hitta jobb som Kvalitetsansvarig?

Vi på Sveriges Kontrollansvariga letar just nu efter fler kvalitetsansvariga för att utöka vårt nätverk med Sveriges Bästa KA. Kontakta oss med ditt geografiska område och så sätter vi upp ett möte.

Hjälpte denna artikeln dig?
1 av 1 tycker att artikeln är hjälpsam.

Lorem Ipsum is simply dummy text

mellan 9:00 och 17:00 helgfria vardagar

Sveriges kontrollansvariga är din hjälpande hand för kontrollansvariga över hela landet