Kontrollansvarig Helsingborg

Letar du efter en kontrollansvarig Helsingborg så har du kommit rätt! Vi har flera kollegor som kan ta sig an ditt uppdrag i Helsingborg med omnejd.

Vår expertis sträcker sig över alla typer av byggnationer, oavsett om det handlar om bostäder, kommersiella byggnader eller industriella projekt.

⭐ 4.9 av 5.0 i kundomdöme

från fler än 1 600 kunder

Kontrollansvarig-helsingborg

vad gör en kontrollansvarig Helsingborg?

Som kontrollansvariga (enligt PBL kap 10 § 11) erbjuder vi en rad tjänster för att säkerställa att ditt byggprojekt håller högsta kvalitet och uppfyller alla lagstadgade krav.

Våra tjänster inkluderar:

  1. Upprättande av kontrollplan: Vi hjälper dig att skapa en detaljerad kontrollplan för ditt byggprojekt.
  2. Övervakning av kontrollplan: Vi säkerställer att kontrollplanen följs noggrant under hela byggprocessen.
  3. Övervakning av lagar och villkor: Vi övervakar att alla gällande lagar, bestämmelser och villkor för byggåtgärderna följs.
  4. Hantering av avvikelser: Vid eventuella avvikelser informerar vi byggherren och vid behov meddelar vi byggnadsnämnden.
  5. Närvaro vid tekniska samråd och besiktningar: Vi är närvarande vid alla tekniska samråd, besiktningar och andra kontroller samt vid byggnadsnämndens arbetsplatsbesök.
  6. Dokumentation av arbetsplatsbesök: Vi dokumenterar alla våra arbetsplatsbesök och noterar observationer som kan vara värdefulla för utvärderingen inför slutbeskedet.
  7. Utlåtande för slutbesked: Vi avger ett utlåtande till byggherren och byggnadsnämnden som underlag för slutbesked.

KONTROLLANSVARIG HELSINGBORG PRIS

Mindre projekt

börjar från
10 000 kr
Carport/Garage/Attefallshus

Tillbyggnad

börjar från
15 000 kr
Tillbyggnad av sovrum/badrum

Nybyggnad

börjar från
20 000 kr
Villa/Fritidshus

DU OCH DITT PROJEKT ÄR TRYGGT MED OSS

Sveriges kontrollansvariga är din hjälpande hand för kontrollansvariga över hela landet
Sveriges kontrollansvariga är din hjälpande hand för kontrollansvariga över hela landet
Medlemmar i SBR Kontrollansvarig
Sveriges kontrollansvariga är din hjälpande hand för kontrollansvariga över hela landet
Helsingborg Stad Logo
Sveriges kontrollansvariga är din hjälpande hand för kontrollansvariga över hela landet
sverigeskontrollansvariga
sverigeskontrollansvariga
Sveriges kontrollansvariga är din hjälpande hand för kontrollansvariga över hela landet
Sveriges kontrollansvariga är din hjälpande hand för kontrollansvariga över hela landet.

Blev rekommenderad utav en bekant att kontakta Sveriges Kontrollansvariga. Prisbilden var något högre än andra företag, men vi ångrar oss inte en sekund. Vi har fått hjälp hela vägen. Laszlo är väldigt duktig på att förklara så man förstår hela processen!

Lennart J.
Helsingborg

Jag är glad att jag hittade SKA i denna djungel av regelverk och krav från kommunen. Varje person jag var i kontakt med var enkel att prata med och förklarade på ett sätt som vi förstår som bygger för första gången. Rekommenderas!

Denise A.
Stockholm

Väldigt bra service, snabbt och hög kvalitet. Femstjärnigt bemötande. Jag hade många frågor under projektet men det var inga problem eftersom min ka alltid svarade snabbt på mail och telefon. Jag ska bygga ett garage nästa år och kommer anlita igen.

kontrollansvarig-ashot
Ashot H.
Kungsbacka

När behöver du en kontrollansvarig?

En kontrollansvarig behövs vid olika typer av bygg- och anläggningsprojekt. Enligt Plan- och bygglagen (PBL) i Sverige är det obligatoriskt att utse en kontrollansvarig för vissa typer av byggprojekt. Huvudsyftet med en kontrollansvarig är att säkerställa att byggprojektet uppfyller de krav och regler som fastställts i PBL och övriga föreskrifter.

Exempel på projekt när det krävs en certifierad kontrollansvarig Helsingborg?

– Nybyggnation av enbostadshus

– Tillbyggnad av enbostadshus

– Ombyggnad och större renovering av enbostadshus

– Ändring av planlösning, tekniska installationer, brandskydd eller ändrad användning

En kontrollansvarig ska vara en oberoende part som ansvarar för att kontrollera att byggprojektet genomförs enligt gällande lagstiftning och bestämmelser. Den kontrollansvarige ska vara kompetent och ha tillräcklig erfarenhet för att kunna utföra sina uppgifter på ett korrekt sätt.

Kontrollansvaret omfattar att utföra olika kontroller och besiktningar under olika faser av byggprojektet. Den kontrollansvarige ska också se till att dokumentationen upprätthålls och att eventuella avvikelser eller brister åtgärdas.

Det är byggherrens ansvar att utse en kontrollansvarig och informera kommunen om denne. Kontrollansvaret är viktigt för att säkerställa att byggprojektet följer de regler och krav som är nödvändiga för att säkerställa en trygg och hållbar byggprocess.

vilka projekt pågår i Helsingborg?

Att anlita en kontrollansvarig är alltid ett krav i projekt såsom bygglov, marklov, rivningslov och anmälningar där du måste ansöka om bygglov. Vi anlitas både av privatpersoner och företag som söker trygghet genom hela utvecklingen och som letar efter en kontrollansvarig i Helsingborg med god kännedom och erfarenhet genom hela processen. 

Som din kontrollansvarig i Helsingborg hjälper vi dig med ditt projekt och ser till att bygget uppfyller svensk bygglagstiftning samt erhåller kraven i både plan- och bygglagen. Vi följer ditt projekt från början till slut och hjälper dig med bygglovsritningar, konstruktionsritningar och energiberäkningar. Vi sköter även kontakten med kommunen för bygglov och alla tekniska diskussioner. 

Våra certifierade kontrollansvariga är utbildade ingenjörer med lång erfarenhet av olika byggprojekt samt är registrerade hos boverket med RISE certifiering.

Vill du lära dig mer om hur en kontrollansvarig i Helsingborg kan hjälpa dig med ditt projekt är du välkommen att kontakta oss på kontoret och vi berättar gärna mer hur vi kan hjälpa dig med ditt nya projekt.

Helsingborg Stadsprojekt

En växande stad kräver en långsiktig plan. Sveriges Kontrollansvariga har ett flertal referenser på projekt som kontrollansvarig i Helsingborg. I många fall har vi även bistått med bygglovsritningar, konstruktionsritningar och energiberäkningar och hjälpt till med kontakter inom kommunen för bygglov. 

I Helsingborgs kommun pågår flera stadsutvecklingsprojekt där det planeras nybyggnad av bland annat bostäder, servicelokaler och kommunaltrafik. Här pågår innovativa och hållbara projekt som kännetecknas av långsiktiga och miljövänliga byggnader, smarta trafik kommunikationer och klimatanpassade lösningar för framtiden. 

Läs mer om de projekt där vi bistått med kontrollansvarig i Helsingborg under fliken Våra Projekt.

Read more

Vilka är vi?

Sveriges Kontrollansvariga startades under 2020 för att hjälpa privatpersoner hitta en erfaren och professionell kontrollansvarig som har en lokal anknytning. Vi har idag kontrollansvarig över hela Sverige som arbetar på ett strukturerat sätt och har erfarenhet utav just din kommun.

248+

Avslutade projekt

4.9

av 5.0 i kundomdöme

Laszlo Toth

Grundare och kundansvarig

LÅT OSS SÄTTA IGÅNG DIREKT