Kontrollansvarig Stockholm

Letar du efter en kontrollansvarig Stockholm så har du kommit rätt! Vi har flera kollegor som kan ta sig an ditt uppdrag i Stockholm med omnejd.

Vår expertis sträcker sig över alla typer av byggnationer, oavsett om det handlar om bostäder, kommersiella byggnader eller industriella projekt.

stockholm@sverigeskontrollansvarig.se
Kungsgatan 64 111 22 Stockholm

⭐ 4.9 av 5.0 i kundomdöme

från fler än 1 600 kunder

Kontrollansvarig-stockholm

vad gör en kontrollansvarig Stockholm?

Som kontrollansvariga (enligt PBL kap 10 § 11) erbjuder vi en rad tjänster för att säkerställa att ditt byggprojekt håller högsta kvalitet och uppfyller alla lagstadgade krav.

Våra tjänster inkluderar:

 1. Upprättande av kontrollplan: Vi hjälper dig att skapa en detaljerad kontrollplan för ditt byggprojekt.
 2. Övervakning av kontrollplan: Vi säkerställer att kontrollplanen följs noggrant under hela byggprocessen.
 3. Övervakning av lagar och villkor: Vi övervakar att alla gällande lagar, bestämmelser och villkor för byggåtgärderna följs.
 4. Hantering av avvikelser: Vid eventuella avvikelser informerar vi byggherren och vid behov meddelar vi byggnadsnämnden.
 5. Närvaro vid tekniska samråd och besiktningar: Vi är närvarande vid alla tekniska samråd, besiktningar och andra kontroller samt vid byggnadsnämndens arbetsplatsbesök.
 6. Dokumentation av arbetsplatsbesök: Vi dokumenterar alla våra arbetsplatsbesök och noterar observationer som kan vara värdefulla för utvärderingen inför slutbeskedet.
 7. Utlåtande för slutbesked: Vi avger ett utlåtande till byggherren och byggnadsnämnden som underlag för slutbesked.

KONTROLLANSVARIG STOCKHOLM PRIS

Mindre projekt

börjar från
12 000 kr
Carport/Garage/Attefallshus

Tillbyggnad

börjar från
16 000 kr
Tillbyggnad av sovrum/badrum

Komplexa projekt

börjar från
40 000 kr
Flerbostadshus, industrier samt anläggningar

DU OCH DITT PROJEKT ÄR TRYGGT MED OSS

Sveriges kontrollansvariga är din hjälpande hand för kontrollansvariga över hela landet
Sveriges kontrollansvariga är din hjälpande hand för kontrollansvariga över hela landet
Medlemmar i SBR Kontrollansvarig
Sveriges kontrollansvariga är din hjälpande hand för kontrollansvariga över hela landet
Sveriges kontrollansvariga är din hjälpande hand för kontrollansvariga över hela landet
sverigeskontrollansvariga
sverigeskontrollansvariga
Sveriges kontrollansvariga är din hjälpande hand för kontrollansvariga över hela landet
Sveriges kontrollansvariga är din hjälpande hand för kontrollansvariga över hela landet.

Blev rekommenderad utav en bekant att kontakta Sveriges Kontrollansvariga. Prisbilden var något högre än andra företag, men vi ångrar oss inte en sekund. Vi har fått hjälp hela vägen. Laszlo är väldigt duktig på att förklara så man förstår hela processen!

Lennart J.
Helsingborg

Jag är glad att jag hittade SKA i denna djungel av regelverk och krav från kommunen. Varje person jag var i kontakt med var enkel att prata med och förklarade på ett sätt som vi förstår som bygger för första gången. Rekommenderas!

Denise A.
Stockholm

Väldigt bra service, snabbt och hög kvalitet. Femstjärnigt bemötande. Jag hade många frågor under projektet men det var inga problem eftersom min ka alltid svarade snabbt på mail och telefon. Jag ska bygga ett garage nästa år och kommer anlita igen.

kontrollansvarig-ashot
Ashot H.
Kungsbacka

När behöver du en kontrollansvarig?

En kontrollansvarig behövs vid olika typer av bygg- och anläggningsprojekt. Enligt Plan- och bygglagen (PBL) i Sverige är det obligatoriskt att utse en kontrollansvarig för vissa typer av byggprojekt. Huvudsyftet med en kontrollansvarig är att säkerställa att byggprojektet uppfyller de krav och regler som fastställts i PBL och övriga föreskrifter.

Exempel på projekt när det krävs en certifierad kontrollansvarig Stockholm?

– Nybyggnation av enbostadshus

– Tillbyggnad av enbostadshus

– Ombyggnad och större renovering av enbostadshus

– Ändring av planlösning, tekniska installationer, brandskydd eller ändrad användning

En kontrollansvarig ska vara en oberoende part som ansvarar för att kontrollera att byggprojektet genomförs enligt gällande lagstiftning och bestämmelser. Den kontrollansvarige ska vara kompetent och ha tillräcklig erfarenhet för att kunna utföra sina uppgifter på ett korrekt sätt.

Kontrollansvaret omfattar att utföra olika kontroller och besiktningar under olika faser av byggprojektet. Den kontrollansvarige ska också se till att dokumentationen upprätthålls och att eventuella avvikelser eller brister åtgärdas.

Det är byggherrens ansvar att utse en kontrollansvarig och informera kommunen om denne. Kontrollansvaret är viktigt för att säkerställa att byggprojektet följer de regler och krav som är nödvändiga för att säkerställa en trygg och hållbar byggprocess.

vilka projekt pågår i STOCKHOLM?

I Stockholm pågår en rad spännande byggprojekt som visar att staden växer och utvecklas i en dynamisk takt. Här är en översikt över några av de mest betydande projekten:

 1. Nybyggnad av järnväg mellan Stockholm-Oslo: Ett projekt som syftar till att förbättra förbindelsen mellan de två huvudstäderna och stimulera den ekonomiska tillväxten i regionen.

 2. Nybyggnad av östlig förbifart till Stockholm: Detta projekt omfattar en ny väg och spårförbindelse i tunnel under Saltsjön och Djurgården. Det kommer att innebära nya trafikplatser för anslutning mot Ropsten, Frihamnen och Värmdöleden. Dessutom kommer en ny spårväg att ansluta Tvärbanan till Lidingöbanan/Spårväg City. Detta är ett stort projekt med en total längd på cirka 8 km. Detta är ett projekt som behöver en kontrollansvarig för att säkerställa att allting går enligt planerna.

 3. Utbyggnad av tunnelbanan mellan Fridhemsplan-Älvsjö: Sex nya stationer vid Älvsjö, Östberga, Årstafältet, Årstaberg, Liljeholmen och Fridhemsplan kommer att byggas. Detta kommer att innebära en utökad sträcka på cirka 10 km.

 4. Ny stadsdel på ön Kungshatt: Ett ambitiöst projekt som kommer att skapa mellan 10000-20000 nya lägenheter, med byggnader på 10-14 våningar. Det kommer också att skapas nya arbetsplatser, med omkring 200 000 kvm avsedda för arbetsplatser.

Read more

 

Vilka är vi?

Sveriges Kontrollansvariga startades under 2020 för att hjälpa privatpersoner hitta en erfaren och professionell kontrollansvarig som har en lokal anknytning. Vi har idag kontrollansvarig över hela Sverige som arbetar på ett strukturerat sätt och har erfarenhet utav just din kommun.

248+

Avslutade projekt

4.9

av 5.0 i kundomdöme

Laszlo Toth

Grundare och kundansvarig

LÅT OSS SÄTTA IGÅNG DIREKT